Reference

Izdavačka kuća 
LIBER NOVUS

Velike civilizacije život, mit i umetnost

00554


Ispisana perom nekih od najznačajnijih istoričara današnjice, kolekcija se sastoji od 10 naslova. Ova zanimljiva obrazovna zbirka bogato je ilustrovana i obiluje informacijama i zanimljivostima o dostignućima svake od pomenutih civilizacija, o njihovoj veličanstvenoj arhitekturi, religiji, mitovima, književnosti, kao i njihovom uticaju na razvoj društva uopšte.

Istorijat FIFA svetskih prvenstava za prave ljubitelje fudbala

00553


Sadrži 15 naslova i obrađuje svetska prvenstva od Urugvaja 1930. do Nemačke 2006, gde je svaki naslov napravljen od strane FIFA organizacije po završetku prvenstva. Snimljeni materijal oživljava čaroliju FIFA svetskih prvenstava, pruža mogućnost da se ponovo pogledaju najlepši golovi, utakmice, odbrane, slobodni udarci, heroji i tragičari i neki od najluđih kurioziteta istorije svetskih prvenstava ikada snimljenih na filmu.

Edicija "Mali genijalci" - Kakvi su kao deca bili Mocart, Leonardo, Ajnštajn...

00555


Izdavačka kuća Liber Novus predstavila je novu ediciju dečjih knjiga pod nazivom "Mali genijalci" u Dečjem odeljenju Biblioteke grada Beograda. Knjige su namenjene deci uzrasta od pet do dvanaest godina. Edukativnog su karaktera i imaju za cilj da upoznaju decu sa biografijama i stvaralaštvom velikih ličnosti koje su dale značajan doprinos razvoju čovečanstva. Kroz 15 naslova biće predstavljeni Mocart, Ajnštajn, Kolumbo, Darvin, Leonardo, Galilej, Aleksandar Veliki, Paster, Njutn, Marko Polo, Platon, Napoleon, Gandi, Edison i Dizni.

KOLEKCIJA ROMANA AGATE KRISTI

agata_krristi.jpg


Britanska književnica Agata Kristi poznata je u svetu kao pisac kriminalističkih romana. U svojoj književnoj karijeri, koja je trajala više od pola veka, objavila je preko 80 romana, od čega 66 kriminalističkih, kao i više zbirki kratkih priča, pa je sa razlogom nazivaju i „kraljicom zločina“. Njena dela su prodata u preko dve milijarde primeraka, a prevedena su na više od 100 jezika. Smatra se da su jedino Biblija i Šekspirova dela imala veću prodaju od romana Agate Kristi. Njeni klasici su doživeli brojne televizijske i filmske adaptacije, a 2013. godine proglašena je za najboljeg pisca detektivskih priča svih vremena.

FACEBOOK - MARK ZAKERBERG

mark_zakerberg.jpg


Opisuje jedan od fenomena 21. veka, Marka Eliota Zakerberga i društvenu mrežu Fejsbuk, koju je stvorio. Kroz brojne fejsbuk-citate, cifre, datume i događaje, možete pročitati kako je ovaj genije sa samo samo devetnaest godina osnovao najveću društvenu mrežu na svetu i kako je postao multimilioner sa 23 godine, sa bogatstvom procenjenim na više od 17.500 miliona dolara.

EDICIJA VELIKE SPISATELJICE

velike_spisateljice.jpg


Kolekcija „Velike spisateljice“ obuhvata najznačajnija dela ženskih autora koja su obeležila svetsku književnost. Od britanske spisateljice Džejn Ostin koja je u svojim delima opisivala svakodnevni život sa puno ironije, humora i lucidnosti, preko Virdžije Vulf čije nas bezgranična mašta i genijalnost još uvek iznenađuju, do dela Idit Vorton koja je za knjigu „Doba nevinosti“ dobila Pulicerovu nagradu za književnost. Mnoga dela iz ove kolekcije poslužila su kao inspiracija velikim filmskim umetnicima.​

EDICIJA SRCE SA BOSFORA

srce_sa_bosfora.png


Kolekciju čine romani koji obrađuju temu ljubavi i porodične časti u modernoj Turskoj. Sukob tradicionalnih i modernih vrednosti naći će se u središtu svake priče, a ljubav je predstavljena kroz sreću i čežnju. Zbog svoje univerzalnosti ovi romani su pretočeni u filmove i televizijske serije koje su opčinile ceo svet.

EDICIJA VELIKI INTERVJUI (1865-2015)

veliki_intervjui.jpg


Kolekcija najboljih intervjua koji su u poslednjih 150 godina objavljivani u prestižnim svetskim novinama i časopisima. Hronološki poređani počinju intervjuom Abrahama Linkolna 1865, samo nekoliko meseci pre nego što je ubijen i završavaju osnivačem Fejsbuka – Markom Zakerbergom 2015. Ova edicija predstavlja putovanje kroz tri veka i pokazuje da uprkos socijalnim promenama i istorijskim razlikama, uvek postoje ljudi sa snažnim idejama koji se sposobni da pomere svet.

VELIKI GETSBI – NAJBOLJI AMERIČKI ROMAN XX VEKA

veliki_getsbi.jpg


"Veliki Getsbi" karta je za putovanje u Njujork 1922. godine, u takozvanu eru džeza. Sa stranica romana gotovo da se čuje živo lupkanje visokih potpetica, brujanje motora automobila i zvuk džez muzike. Najbolji američki roman 20. veka, kako ga često nazivaju, u svim svojim slojevima nosi nešto čudesno, a opet toliko jednostavno i univerzalno da ga svako vreme lako može prisvojiti.

KOLEKCIJA ABC ZDRAVLJA

ABC_zdravlja.jpg


Kolekcija od 12 knjiga koja pruža kompletnu informaciju o različitim tegobama i bolestima kojima ljudsko telo može biti izloženo. Na jasan i jednostavan način ove knjige objašnjavaju kako najpoznatije i najuobičajenije tegobe i bolesti mogu biti pobeđene uz pomoć prirodnih metoda. Svaka knjiga sadrži opšte informacije o tegobama ili bolestima, uključujući dodatne terapije, brojne recepte zasnovane na upotrebi lekovitog bilja, kao i informacije o lekovitim namirnicama. Sve informacije su detaljno objašnjene i bogato ilustrovane.

DVOJEZIČNE KNJIGE

dvojezične_knjige.jpg


Nov i originalan proizvod – kolekcija knjiga koja sadrži skraćenu verziju romana najpoznatijih pisaca na engleskom jeziku autora poput Čarlsa Dikensa, R. L. Stivensona, Marka Tvena, Oskara Vajlda, Artura Konana Dojla i mnogih drugih. Svaka knjiga na levoj strani sadrži originalni tekst na engleskom jeziku, a na desnoj prevod.

BOJANKE ZA ODRASLE

bojanke_za_odrasle.jpg


Bojanke za odrasle su hit u svetu najpre zbog svog umirujućeg dejstva i velikog uticaja na razvoj kreativnosti. Bojenje je često zanemarena veština koja dokazano jača koncentrciju, vraća nas u bezbrižne dane detinjstva i omogućava svakome da uz malo truda postane umetnik, čak i bez naročitog talenta. Praktičnog formata, bojanke su pogodne za nošenje u ženskoj torbi kako bi uvek bile pri ruci – na sastanku, u avionu, u gradskom prevozu… Obogaćene su prelepim mandalama, motivima Njujorka, glumačkim zvezdama Brodveja i drugim crtežima koji se mogu ukrasiti na bezbroj različitih načina.

Powered by WebExpress